Как едно дете осъществи своя проект

Днес ще си говорим за смет и за красота. Ужасно несъвместими на пръв поглед, и прекрасно съчетаващи се на второ четене. Днес ще си говорим и за чудесните ни български деца, които действат и постигат целите си, а не чакат някой друг да свърши тяхната работа!

Вдъхновихме се от идеята на едно лъчезарно дете, за което ще разкажем сега.

С Велияна Парахулева се запознахме на конкурса „сметворчество„, организиран от Чиста Враца. Там разбрахме как всъщност се е родила идеята. Докато няколко майки се възмущават, как градът ни тъне в смет, Велиана и нейните приятелчета почистват наоколо. После чаровната врачанка се мотивира да се създаде конкурс за изработка на проекти от използвани материали, без ограничение, важното условие е да личи, че са използвани, а не нови, да им се вдъхне втори живот. Първият плакат е изработен от нея.

С помощта на Чиста Враца, конкурсът се състои на 14.09.2019 г. като са изложени над 20 проекта. А наградените са четири. Децата се забавляват, като заедно правят огромна риба от стиропор, облепена с метални капачки.

Попитахме Велиана, какво желае оттук натам – а тя ни сподели, че желае да живее в по-чист град, примерът и е последван от много нейни съученици, семейството и също де стреми да изхвърля разделно.

А нашата мотивация е да предадем нататък добрия пример!

Благодарим ти, прекрасно дете!

Вашият коментар