Билки за отслабване

Отслабването е мисия възможна, в която билките биха били добра помощ.

За да има ефект, е нужно да се намали приемът на калории, да се консумира достатъчно количество минерална вода и да се увеличи физическата активност.

Ще изброим някои от най-популярните билки, използвани за отслабване, а вие си изберете от тях тези, които смятате, че са най-подходящи за вас.

И не забравяйте, консултацията с лекар е препоръчителна за да се изготви комплексен план за здравословно намаляване на теглото!

  1. Сминдух – тази ароматна подправка забавя усвояването на захари, стимулира производството на инсулин и понижава кръвната захар, понижава холестерола и вредните отлагания в кръвоносните съдове, ускорява метаболизма. Може да я консумирате по-често в кулинарията.
  2. Плод от дървесен бъз – действа благоприятно върху обмяната на веществата. Опитайте следната рецепта – накисва се за една нощ 1 супена лъжица сушени плодове от дървесен бъз в 200мл вода. Сутринта се прецежда, затопля и изпива на гладно.
  3. Цвят от бъз – действа успокояващо върху нервната система, а така се намалява увеличения апетит, породен от нервно напрежение и безпокойство. Действа стимулиращо на отделителната система и пикочния мехур.
  4. Зелен чай – едва ли има дама, която да не е чула, за чудодейното действие на тази билка – притежава антиоксидантни свойства, способства за намаляване на високите нива на холестерола и триглицеридите. Зеленият чай е мощно средство за топене на мазнини.
  5. Царевична коса – намалява апетита. Ако ви преследва неконтролируем глад, може да опитате чай от царевична коса. Приготвя се по следния начин – 2 супени лъжици се запарват в 400 мл вода, престоява 30 минути. Прецедения чай се разделя на три и се пие 30 минути преди хранене сутрин, обед и вечер.
  6. Глухарче – Подпомага обмяната на веществата, средство за лечение на диабет, цироза, анемия, камъни в жлъчката, бъбреците и пикочния мехур. Употребява се на чай – 1с.л. се запарва в 250 мл вода, кисне 15 минути. Пие се три пъти дневно по 1 ч.ч. на гладно в период от три седмици, след което се почива един месец и може да се повтори курса.
  7. Гръмотрън – фитотерапевтите го смятат за най-полезната билка за отслабване – 2с.л. нарязани корени се заливат с 400мл, вряща вода. Кисне 30 минути. Течността се пие три пъти дневно след хранене по 100мл. Употребява се 10 дни и след това се почива.
  8. Овчарска торбичка – способства освобождаването на течности от организма, а оттам и отслабването. Намалява кръвното налягане.
  9. Женско биле (сладък корен) – билката е по-сладка от захарта и се използва в кулинарията. Нужната доза за подпомагане на отслабването е 3,5 гр дневно.

Преди да използвате билки, уверете се, че няма да ви навредят. Някои билки не са препоръчителни при определени заболявания. Консултирайте се с вашия лекуващ лекар!

One thought on “Билки за отслабване

Вашият коментар